Forside

Vores Højlandskvæg

Vore avlstyre

Vore avlskøer

Vore kalve

Salg af dyr

Om skotsk Højlandskvæg

Salg af oksekød

Om Nordgaarden

Nordgaardens historie

Udlejningsboliger

Erhvervslejemål

Fangefolde

 

En fangefold er ingen nødvendighed, men den gør livet som kvægpasser meget nemmere, ikke mindst når der skal vaccineres. Vi har investeret i mobile fangefolde, som sættes sammen af sektioner af 3 m. De koster ca. 1.000 kr. pr. sektion og man skal bruge 5-10 moduler samt et modul med låge, for at få glæde af dem.

Foruden dens egentlige funktion som hjælp til indfangning af dyr, bruger vi fangefolden til kalveskjul, så vi kan give kalvene lidt ekstra mad og til at fodre de yngste kvier i, når de går sammen med ældre kvier og køer. Når de unge dyr er inde i fangefolden lukker vi indimellem og fanger dyrene. Det er næsten umuligt at fange en stor kalv på åben mark, men i fangefold går det let og så foregår tæmningen
meget lettere.

Derudover bruger vi den til dyr, som vi af den ene eller anden grund har brug for at skille ad fra resten af flokken. Det kan være en ko, der skal insemineres eller en ko med en kalv der ikke kan finde ud af at patte og derfor skal have hjælp flere gange om dagen. Fangefolden har også været brugt som "jomfrubur" til en ung kvie,der insisterede på at springe ind til tyren.

Derudover bruger vi fangefolden til at bygge afspærring i laden og stalden, så dyrene ikke kan komme hen til foderet.

Nysgerrigheden er stor, når den mobile fangefolde stilles op, så der er som regel dyr derinde førend vi er helt færdige

 

En fangefold i træ er også god, men kan ikke flyttes rundt til andre folde

Ole & Charlotte Skou · Nordgårdshuse 11 · 4100 Ringsted · Tlf. 70 20 77 88 · CVR 10044545