Forside

Vores Højlandskvæg

Vore avlstyre

Vore avlskøer

Vore kalve

Salg af dyr

Om skotsk Højlandskvæg

Salg af oksekød

Om Nordgaarden

Nordgaardens historie

Udlejningsboliger

Erhvervslejemål

Grimer og hornreb

 

Grimer
Vi bruger næsten altid lassogrimer til indfangning af dyr, kun undtaget de få dyr, der er så tamme at de selv lægger hovedet til som en ridehest. En lassogrime laves af et stykke reb, der svejses sammen i enden med en lykke, der er stor nok til at nå rundt om koens mule. Enden af rebet føres ned gennem lykken og strammes til bag om ørerne, når den sidder på dyret. Jeg trækker enden en gang rundt om sig selv, så den ikke falder af igen. En sådan grime kan let og billigt laves i alle størrelser og med forskellige længder reb.

Til de dyr der er mindst tilbøjelige til at lade sig fange bruger jeg et lidt længere tov (4-5 m), mens de nemme kun har brug for ca. 2,5 m. Køb en rulle med nylonrev i en god tyk kvalitet. Det er rarest både for dig og dyret at arbejde med. Sisalreb kan se meget godt ud, men det filtrer sig alt for let ind i hårene og duer ikke.

Til transport og dyrskuer bruger vi nylongrimer med kæde under hagen, der strammer til, når man trækker i snoren. I trailer binder vi dog ikke dyrene i kæden, da kæden kan gnave hul i hagen. Det samme gælder for dyr der periodevis går med grime og snor på folden. F.eks. et dyr der på grund af dyrlægebehandling skal fanges flere dage i træk.

Hornreb
De voksne dyr fanger vi tit med hornreb. Dvs. at lassogrimen kun sidder omkring hornene. Det er lettere at fange dem på denne måde, men da dyrene er følsomme omkring hornranden kan det ikke anbefales at trække med dyrene i hornreb eller binde dem sådan, så vil de få dårlige erfaringer med rebet og blive mere utilbøjelige til at lade sig fange næste gang.

Nylongrimer er mere behagelige for dyrene, hvis de skal stå opbiundet i længere tid


Lassogrimer er billige og nemme at lægge på dyrene

Ole & Charlotte Skou · Nordgårdshuse 11 · 4100 Ringsted · Tlf. 70 20 77 88 · CVR 10044545