Forside

Vores Højlandskvæg

Vore avlstyre

Vore avlskøer

Vore kalve

Salg af dyr

Om skotsk Højlandskvæg

Salg af oksekød

Om Nordgaarden

Nordgaardens historie

Udlejningsboliger

Erhvervslejemål

Høhække og balleringe

 

Balleringe
Vi giver wrap i en balleringe for at minimere spildet af wrap. Ofte giver vi dog også wrappen direkte på jorden. Fordelen ved balleringen er, at dyrene ikke træder rundt i wrappen og spildet dermed bliver reduceret til et minimum. Ulempen er, at dyrene slår deres horn, når de jager med hinanden. Det kan især for de unge dyr medføre skæve horn, hvilket er meget ærgerligt. Kalvene får derfor wrap i deres kalveskjul, så de kan stå i fred uden risiko for at knække horn.

Høhække
Vi giver halm i en overdækket høhæk eller halmbur, som vi plejer at kalde det. Det er en uundværlig investering. En bigballe holder 1-2 mdr. og er frisk og tør lige til det sidste. Det gør arbejdet med at give halm meget let. Spildet er minimalt og kræver faktisk bare, at vi efter en fodersæson rydder op omkring halmburet, så vinterens spild bliver fjernet.

Også her er der risiko for at dyrene slår hornene, men da halm er en meget mindre attraktiv spise end wrap, er der ikke den samme trængsel omkring halmen og derfor heller ikke samme risiko.

Balleringe minimerer spild, men egner sig ikke til kalve med små hornspidser, derfor har vi nu savet hver anden bøjle af og det fungere fint

  

Meget praktisk høhæk til halm. Unge dyr bør ikke spise af høhækken sammen med voksne, da de let hænger fast mellem bøjlerne og knækker hornene.

Ole & Charlotte Skou · Nordgårdshuse 11 · 4100 Ringsted · Tlf. 70 20 77 88 · CVR 10044545