Forside

Vores Højlandskvæg

Vore avlstyre

Vore avlskøer

Vore kalve

Salg af dyr

Om skotsk Højlandskvæg

Salg af oksekød

Om Nordgaarden

Nordgaardens historie

Udlejningsboliger

Erhvervslejemål

Klovpleje

 

Man bør få klovbeskåret dyrene en gang årligt, men derudover kræver klovene sjældent nogen pleje. Da dyrene går udendørs og med god plads, har de i modsætning til malkekvæg, yderst sjældent problemer med klovsygdomme.

Hvis dyrene går på områder med grus, sten eller beton eller i områder, hvor de som i naturen skal gå mange kilometer for at finde føde nok, så har de mulighed for at slide deres klove og kan måske undvære klovbeskæringen, men fakta er at de fleste dyr går på små græsfolde og i bløde enge, hvor de ikke har mulighed for at slide klovene i tilstrækkeligt omfang. Når klovene vokser og bliver for lange får dyrene en forkert benstilling og belaster sener og knogler uforholdsmæssigt meget. Det kan gå ud over dyrenes levetid. Dyrene har forskellig klovkvalitet og hvor nogle dyr får rigtig lange klove, så vil andre dyr opleve at deres klove flosser og knækker af, når de bliver for lange.

Klovbeskæring foregår ved at klovbeskæreren spænder dyret fast i en hydraulikboks, så den ikke kan flytte sig under arbejdet. Herefter hejser han et ben ad gangen op og sliber kloven med en slibemaskine. Det larmer forfærdeligt, men tager kun nogle minutter pr. dyr. Det er vigtigt, at dyret altid hviler på tre ben ad gangen, da den ellers kan risikere at få hofteskred.

Klovbeskæring koster et startgebyr på et par hundrede kroner og så omkring 75 kr. pr. dyr, så det er ikke udgiften, der skal afholde nogen fra at få det gjort.

Det er vigtigt med gode klove, når man skal klatre rundt i svært terræn

Ole & Charlotte Skou · Nordgårdshuse 11 · 4100 Ringsted · Tlf. 70 20 77 88 · CVR 10044545